Speiderhytta vår - Risebu

Risebu er et godt utgangspunkt for sopp- og bærturer. Like i nærheten har vi opparbeidet to patruljesteder, Risehuken og Krokodilleplassen, hvor patruljene har sine egne ildsteder, overnattingsplass etc.

Rundt hytta er det store muligheter for å møte både elg, rådyr og hare, hvis en bare er litt stille. Tidlig på morgenkvisten om våren høres tiurleiken. Det er store muligheter til å oppleve den på nært hold, om man kommer seg ut tidlig nok. Ikke langt unna hytta går vandreleden "Strømsøåsrunden", som leder oss via gruveskjerp og gamle bosettingsplasser rundt åsen. Målet på denne runden er det nyoppsatte Risedalstårnet, med utsikt til flere fylker. Mulighetene for å drive med kart og kompassopplæring er bra i området. Det finnes gode orienteringskart og hvert år legges det ut turorienteringsposter i nærheten.

Selve hytta vår er egnet til overnatting for patruljeturer. Det er overnattingshems til 10-12 personer og soveplass til 3 i stua. Hytta er utstyrt med gassbluss til koking, peis til oppvarming, ved i vedskjulet og parafinlamper til belysning. Drikkevann må medbringes. Kjøkkenet innholder dekketøy og kjeler en måtte ha behov for. Ute er det bålplass, og det finnes en kulegrill som kan benyttes. Risedalstårnet er et fint turmål i nærheten av speiderhytta.